Tips


STORA FILER – använd wetransfer – gratis och enkelt!

Ladda upp mappen eller filerna och skriv in mejladressen dit det ska skickas, skriv ett meddelande + din mejladress och tryck skicka. Mottagaren får då en länk i ett mejl där man laddar ner det skickade. Praktiskt då man inte behöver belasta mottagarens mejlbox så mycket.

We transfer >>


Gratisprogram för att läsa pdf-filer Adobe Reader finns här >>
 

Kolla om ditt . se domännamn är ledigt:
images


Produkter åt föreningar

Nytt sedan en tid tillbaka reducerad moms från 25% till 6% på vissa produkter. Detta är fördelaktigt framförallt för föreningar och organisationer. Den reducerade skattesatsen 6% kan vara tillämplig på tryckta varor i form av böcker, tidningar, broschyrer, verksamhetsberättelser m.m. som inte helt eller huvudsakligen är ägnade åt reklam. Mer Info finns på Skatteverkets hemsida.

Föreningstidningar som ges ut 4 ggr/år till alla medlemmar är det ingen moms på.IIS varnar för domänskojare

Stiftelsen för Internetinfrastruktur, som har ansvar för .se-domänen, varnar för domänskojare. Stiftelsen rekommenderar bara att köpa .se-domäner från de seriösa aktörer som finns. Ett vanligt sätt att lura företagare att köpa domäner skyhögt över marknadspriset är att i ett telefonsamtal berätta att exempelvis ett porrföretag vill köpa företagets adress under en annan toppdomän, exempelvis www.foretag.com. I förebyggande syfte rekommenderar Stiftelsen för Internetinfrastruktur alla att funderar över vad man ska använda sin eller sina adresser på Internet till. Det kan vara bra att kartlägga sin verksamhet och behovet av domännamn. Vill du slippa bli lurad, sätt dig in de vanligaste tillvägagångssätt som används av de aktörer som försöker sko sig på andras okunskap kring Internet och domännamn.

Några tips på vägen:

Se till att det alltid är du själv som är angiven som innehavare till domännamnet. Var mycket misstänksam mot telefonförsäljning. Gör inte upp avtal utan att kontrollera aktören, priset och kontraktet. Kontrollera om säljaren är ombud till .5E på IIS ombudslista. Undersök om säljaren finns med i Svensk Handels varningslista. Informera dig om aktuella priser på domännamnsmarknaden

Spara

Spara